LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

29 Nisan 2014

CYRÈNE ile Güneşten Korunmanın Yolları !!!

 Basın Bültenidir

GÜNEŞ ve GÜNEŞTEN KORUNMANIN YOLLARI

Cyrene Ar-Ge bölümü tarafından özel olarak hazırlanan bu bilgiler sizlere kısaca güneşten korunmanın önemini açıklamaktadır

1.     GÜNEŞİ ANLAMAK ve ALGILAMAK: GÜNEŞ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Şekil 1: UV Spektrum

Güneş iki tip UV ışını yayar: UVA ve UVB (şekil 1). Sadece yazın yada güneşlenme sırasında değil, artık her mevsim ve tüm sene boyunca Güneşin UVA ve UVB ışınlarından korunmak gereklidir.

UVA ve UVB ışınlarının cildimize verdiği zararları kısaca şöyle sıralayabiliriz:

·       Güneş yanıkları1
·       Kahverengi cilt lekeleri (güneş lekeleri)2
·       Cildin hızlı yaşlanması1
·       Yüksek cilt kanseri riski1


Şekil 2: UV Işınları ve cildimiz


UVA ışınları
·       UVA ışınları sessiz katillerdir. Onları ne hissederiz ne de görürüz ama onlar vardır ve cilt kanserinin, kırışıklıkların, bağışıklık sistemimizin zayıflamasının temel nedenleridirler.
·       UVA ışınları UVB ışınlarına göre cildin daha derin katmanlarına inebiliyorlar (şekil 2).1
·       Cildimizin erken ve hızlı yaşlanmasının, kırışıklıkların meydana gelmesinin, cildin sert ve kaba bir görünüm almasının, cilt lekelerinin oluşmasının temel nedeni UVA ışınlarıdır.2
·       Cilt kanseri gelişimini tetikleyebilirler.1
·       UV filtresi bulunmayan camlardan geçebilirler. Arabada veya evde iken bile UVA ışınlarına maruz kalırız.

UVB ışınları
·       Güneş yanıklarını ve kızarıklıkları (eritema) meydana getirirler.1,3
·       Cilt kanseri gelişiminde temel rol oynarlar.1
·       Güneşin neden olduğu cilt yaşlanmasını tetiklerler. 1


2.     GÜNEŞ İLE NASIL DOST OLABİLİRİZ

Şekil 3: Solda -Sadece UVB koruması olan
 Sağda-Geniş spektrumlu güneş koruyucu krem hem UVA hem UVB ışınlarından korur

Sadece sıcak ve güneşli yaz günlerinde değil kışın yağmurlu, bulutlu ve havanın kapalı olduğu zamanlarda bile güneş ışığına maruz kalırız ve güneş ışığı cildimize zarar vermeye devam eder. Cyrene olarak kış, sonbahar ve ilkbahar aylarında SPF 15-45 arasında koruma faktörü olan geniş spektrumlu güneş filtreleri içeren kremlerin düzenli kullanılmasını tavsiye ederiz (Şekil 3).

Şapka takarak gölgede oturmak güneş ışınlarının oranını azaltır ama bizi tamamen korumaz. Geniş Spektrumlu Güneş kremimizi ihmal etmemeliyiz (Şekil 3).

Su, kum, cam, beton ile çevrili ortamlar ve yüzeyler gelen güneş ışınlarını yansıtır. Bu ortamlarda güneş ışınlarının etkisinin ikiye katlandığını unutmamalıyız. Böyle ortamlarda cildimizin daha çabuk kararmasının ve yanmasının sebebi budur.

3.     CYRENE ULTRA LİGHT DAİLY UV DEFENSE BROAD SPECTRUM SUNSCREEN SPF 50+  (UVA/ UVB protection)
Hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı geniş spekturmlu koruma sağlar. Bilimsel araştırmalar ve yayınlara dayalı olarak profesyonel bir ekip tarafından geliştirilmiştir. Özel bir formüle sahiptir. Mükemmel dokusu, Ultra light, hafif ve yağsız yapısı ile ciltte hızlıca ve kolayca yayılarak taze ve ferah bir his bırakır. Gözenekleri tıkamadan, cilt üzerinde beyazlık bırakmadan güçlü ve geniş spektrumlu koruma sağlar. Günlük kullanım için idealdir.
Suya, tere dayanıklı ve fotostabil formülü ile cildi erken yaşlanma ve cilt lekeleri oluşumuna karşı güneş ışınlarının zararlarından etkili bir şekilde korur. Geniş spektrumlu UVA/UVB koruması ile hücresel hasar riskinin azaltılmasını destekler ve DNA hasarlarını minimuma indirir.
Esans ve Paraben içermediği için hassas ciltler  dahil olmak üzere tüm cilt tipleri için uygundur.

4.     GÜNEŞ KREMİNİ NE ZAMAN, NASIL VE VÜCUDUMUZUN HANGİ BÖLGELERİNE  KULLANMALIYIZ

Güneşe çıkmadan 15-20 dakika önce güneşe maruz kalacak her bölgemize eşit miktarlarda ve dengeli bir şekilde yayarak güneş kremimizi uygulamalıyız.
Sadece yüzümüze değil, doğrudan güneş ışığına maruz kalacak tüm bölgelerimize uygulamalıyız: ellerimize, boynumuza, kulaklarımıza, alnımıza. Ayrıca yazın kısa kollu veya askılı giysiler giydiğimizde kollarımıza, ellerimize, sırtımıza, boynumuza ve bacaklarımıza da güneş kremi sürmeliyiz.
Güneşin altında 2 saatten fazla zaman kalırsak güneş kremimizi en az 2 saatte bir yenilemeliyiz.

Ayrıntılı bilgi ve satın almak için www.cyrene.com.tr  sitesini ziyaret edebilirsiniz, yenilikler ve kampanyalardan haberdar olmak için bizi sosyal medya dan takip edebilirsiniz
www.twitter.com/CyreneBio    www.facebook.com/CyreneBiocosmetiques

Kaynaklar:
1. Understanding UVA and UVB. Skin Cancer Foundation Web site. http://www.skincancer.org/prevention/uva-and-uvb/understanding-uva-and-uvb Mart 12, 2014.
2. Samuels L. The truth about sunscreen and effective patient education. Pract Dermatol. 2011:27-32. http://bmctoday.net/practicaldermatology/2011/03/article.asp?f=the-truth-aboutsunscreen-and-effective-patient-education .  Mart 12, 2014.
3. How does sunscreen work? US Library of Congress Web sitesi.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder